Algemene informatie

Kennismaken

Zit je in groep 8 en twijfel je naar welke school je straks wilt gaan?

Meld je dan aan voor de kennismakingslesjes! Zo leer je Halma kennen tijdens de reguliere lessen.

Ook bieden we rondleidingen aan door de school. Heel handig als je niet naar de open dag kan komen en toch de school even wil zien met je ouder(s)/verzorger(s).

Hopelijk tot snel!

Groep 9

Groep 9 is bedoeld voor leerlingen die wel wat extra uitdaging kunnen gebruiken en het leuk vinden om andere dingen te leren dan anders. Je krijgt een aantal middagen les op het Halmaheiraplein. Dat zijn geen standaardlessen, maar modules, die soms wel en soms niet met een vak op de middelbare school te maken hebben. Voordelen voor jou: je leert nieuwe dingen, je leert nieuwe kinderen kennen en je leert onze school al een beetje kennen. Opgeven kan aan het begin van het schooljaar via jouw meester of juf van groep 8. Tussentijdse instroom is helaas niet mogelijk.

Dit jaar zijn de lessen op:

11 en 18 oktober

14 en 21 februari

Van 12.40 uur tot 14.20 uur

Roostertijden

Tijden Onderbouw
8.30-9.00 Coach/mentor
9.00-9.45 1e lesuur
9.45-10.30 2e
10.30-10.50 Pauze
10.50-11.35 3e
11.35-12.20 4e
12.20-12.50 Pauze
12.50-13.35 5e
13.35-14.20 6e
14.20-15.05 7e
15.05-15.50 8e
15.50-16.20 Coaching/mentor

Brugklas kennismakingsdagen.

Dit jaar zal op 22 juni een kennismakingsmiddag worden georganiseerd voor de nieuwe leerlingen.

Je kunt dan kennismaken met medeleerlingen, je coach en de docenten.

Om je snel vertrouwd te maken met je medeleerlingen, de nieuwe school en de docenten, zal de start van de cursusjaar met een aantal kennismakingsdagen beginnen. Tijdens deze dagen zal er uitleg worden gegeven over het lesrooster, gebruik van de iPad, de Insula-planner (agenda) en de dagelijkse gang van zaken op school. Verder zullen er deze dagen ook culturele activiteiten plaats vinden zoals een bezoek naar To Be.

We sluiten deze dagen af met een gezamenlijke maaltijd.

Coach

Alle leerlingen bij ons op school hebben een coach. De coach is heel belangrijk en je kunt bij hem of haar altijd terecht. Hij of zij houdt in de gaten of jij het naar je zin hebt in de klas en op school. Daarnaast helpt de coach jou bij het ‘leren leren’. Je coach helpt jou bij je didactische ontwikkeling. De planner, die we gebruiken, kan je hier erg bij helpen. Gedurende het schooljaar zijn er een aantal leerling-ouder-coach gesprekken. Tijdens deze gesprekken vertel jij, samen met je coach, over jouw ontwikkelingen en jouw prestaties. De coach is  ook heel belangrijk voor ouders en is het aanspreekpunt als het gaat over jou.

Schoolreizen

In de brugklas heb je twee topweken waarin je op verschillende excursies gaat, zoals naar het Archeon of Blijdorp. Ook is er  een filmworkshop. Daarnaast zijn er excursies naar musea en theaters. In latere jaren ga je ook naar steden in het buitenland. 

Havo 4-leerlingen kunnen tijdens een werkweek naar o.a. Barcelona, Berlijn, München of Normandië. Praag is een bestemming voor vwo 5-leerlingen. Voor leerlingen uit gymnasium-4 of -5 wordt er elke twee jaar een excursie naar Griekenland georganiseerd. En leerlingen uit gymnasium 2 gaan ieder schooljaar naar Trier. De leerlingen uit de sportlijn gaan in klas 3 op wintersport.

Aanmeldformulier brugklas